Vinete umplute cu mozzarella și roșii
Tăiați vinetele pe lungime pentru a le da forma unei bărci. Crestați-le, presărați-le cu sare și lăsați-le să stea, pentru a extrage lichidul timp de aproximativ 30 de minute.
Între timp, tăiați cubulețe roșiile, iar usturoiul tocat prăjiți-l la foc mare într-o tigaie cu ulei de măsline. Când devine auriu, adăugați roșiile tăiate anterior. Gătiți încă câteva minute. Când ați terminat, transferați într-un castron.
Acum, adăugați măslinele tocate, caperele, ardeiul, sarea, Mozzarella Galbani și pesmetul.
Finalizați preparatul umplând bucățile de vinete. Aranjați-le într-o tavă de copt și stropiți-le cu puțin ulei de măsline extravirgin. Puneți și puțină Mozzarella Galbani deasupra fiecărei vinete.
Coaceți la 150 ° C timp de zece minute și serviți călduț. Presărați puțin busuioc pentru mai multa savoare și culoare.