Vânătă cu parmezan
Începeți prin spălarea și decojirea vinetelor. Tăiați-le în felii de aproximativ jumătate de centimetru grosime. Aranjați feliile într-o strecurătoare, sărând fiecare strat cu sare grosieră.
Acoperiți feliile de vinete cu un vas și puneți o greutate deasupra acestuia. Așteptați aproximativ o oră. După acest timp, stoarceți lichidul în exces cu mâinile.
Prăjiți feliile de vinete în ulei de măsline extravirgin din belșug. Când sunt gata, așezați-le pe un prosop de hârtie.
Puneți o lingură de ulei de măsline extravirgin într-o cratiță. Căliți ușor cățeii de usturoi curățați si tocați. Când usturoiul este de culoare aurie, adăugați piureul de roșii. Gătiți sosul câteva minute, apoi condimentați cu sare și frunze de busuioc tocate.
Luați un vas de copt, ungeți marginile și partea de jos cu ulei de măsline extravirgin și pregătiți primul strat de vinete, aranjând feliile pe lungime, una lângă cealaltă, fără a le suprapune.
Turnați sos peste vinetele cu felii de Mozzarella Galbani și presărați Parmigiano Reggiano răzuit. Continuați cu alte straturi pentru a consuma toate ingredientele.
Apoi, coaceți vinetele cu parmezan la 200 ° C timp de aproximativ 30 de minute.