Tarte cu anghinare
Curăţaţi anghinarea şi tăiaţi inima în cubuleţe.
Rumeniţi ceapa tocată într-o cratiţă, cu 3 linguri de ulei de măsline.
Adăugaţi bucăţile de anghinare scurse şi prăjiți-le la foc mic cu capacul pus, timp de aproximativ 15-20 de minute, adăugând din când în când supă de legume. Când aţi terminat de prăjit, condimentaţi cu piper şi sare dacă este necesar. Mixaţi amestecul călduţ în blender pentru a obţine o cremă omogenă.
Încorporaţi sosul béchamel în crema de anghinare şi adăugaţi, de asemenea, Parmigiano Reggiano D.O.P. Galbani şi cele 3 ouă.
Ungeţi cu ulei 5 forme de tartă şi umpleţi-le. Coaceţi în cuptorul preîncălzit la 180°C aproximativ 35-40 de minute. Când aţi terminat de copt, lăsaţi preparatul să se răcească pentru câteva minute.
Pentru sos, puneţi smântâna lichidă într-o cratiţă mică şi încălziți până aproape ajunge să fiarbă. Adăugaţi Parmigiano Reggiano D.O.P. Galbani şi topiţi-l, amestecând încontinuu.
La sfârşit, puneţi sosul cu Parmigiano Reggiano D.O.P. Galbani peste tarte şi serviţi imediat.