Rețetă

Quiche cu ricotta, bacon şi ardei

Quiche cu ricotta, bacon şi ardei - Galbani
Mod de preparare

Spălaţi ardeii şi tăiaţi-i cubuleţe, având grijă să scoateţi toate seminţele.

Puneţi-i în tigaie cu ulei de măsline extravirgin, prăjiţi-i 10 minute la foc potrivit, până ce devin crocanţi, apoi lăsaţi-i să se răcească.

Între timp, tăiaţi baconul cubuleţe, prăjiţi-l într-o tigaie antiaderentă şi amestecaţi-l cu ardeii.

Într-un castron mare puneţi ricotta, brânza Grana Padano D.O.P. Galbani, ouăle şi amestecaţi-le cu atenţie.

Luaţi aluatul fraged şi tapetaţi o tavă rotundă cu hârtie pergament.
Întindeţi aluatul în aşa fel încât marginile sale să iasă din tavă, puneţi amestecul de ardei şi ricotta şi întindeţi-l uniform, acoperiţi cu marginile aluatului şi coaceţi preparatul în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 20 de minute.

Serviţi cald cu garnitură de salată de valeriană.