Rețetă

Pizza cu cartofi şi prosciutto cotto

Pizza cu cartofi şi prosciutto cotto - Galbani
Mod de preparare

Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i rondele cu grosimea de jumătate de centimetru, apoi puneţi-i la fiert. Fierbeţi-i 10 minute după ce apa a dat în clocot.

Tăiaţi Mozzarella Galbani în cubuleţe şi prosciutto cotto în fâşii.

Dizolvaţi drojdia şi zahărul într-o ceaşcă cu apă călduţă, iar sarea într-o altă ceaşcă cu apă.

Aşezaţi făina pe suprafaţa de lucru, dându-i forma clasică de movilă. Faceţi o gropiţă în mijlocul acesteia şi puneţi în ea conţinutul celor două ceşti, adăugaţi uleiul şi frământaţi energic, adăugând apă şi făină dacă este necesar, până când obţineţi un aluat neted şi elastic. Puneţi aluatul într-un castron pe fundul căruia aţi presărat făină şi acoperiţi cu o pânză. Lăsaţi-l să crească cel puţin o oră, până când îşi dublează volumul.

Împărţiţi aluatul în 4 părţi şi întindeţi-o pe fiecare dintre ele în formă de disc cu grosime variabilă, după preferinţe.

Ornaţi pizza cu Mozzarella Galbani și cartofi, adăugaţi puţin ulei şi rozmarin, condimentaţi cu sare şi piper dacă este necesar. Coaceţi în cuptor la 250°C timp de 15 minute, iar când pizza este gata, ornați cu prosciutto cotto.