Penne Sorrento
Fierbeţi roşiile în apă clocotită câteva secunde, puneţi-le sub jet de apă rece,
curăţaţi-le de coajă, scoateţi seminţele şi tăiaţi roşiile în bucăţi mari.
Încingeţi uleiul în tigaie şi adăugaţi usturoiul tocat. Adăugaţi roşiile, sare şi piper, apoi condimentaţi cu un vârf de cuţit de oregano şi câteva frunze de busuioc.
Fierbeţi la foc iute aproximativ un sfert de oră și, între timp, fierbeţi pastele.
Tăiaţi Mozzarella Galbani în felii subţiri.
Scurgeţi pastele pe jumătate fierte şi puneţi-le într-un vas de Yena uns uşor cu ulei. Aşezaţi mai întâi feliile de Mozzarella Galbani, apoi sosul de roşii şi, la sfârşit, un strat subţire de Parmigiano Reggiano D.O.P.
Introduceţi în cuptor la 200°C, lăsaţi aproximativ 10 minute, până când mozzarella
se topeşte complet, se întinde, amestecându-se cu sosul de roşii și formând un sos
gros. Serviţi cald.