Penne siciliene cu ricotta
Spălaţi şi tăiaţi vinetele în cubuleţe de dimensiuni egale și puneţi sare. Lăsaţi-le la
scurs într-o strecurătoare.
Între timp, prăjiţi usturoiul într-o cratiţă mică, cu mult ulei de măsline, adăugaţi roşiile decojite şi lăsaţi-le să fiarbă la foc mic până se înmoaie. Daţi-le prin maşina de tocat. Puneţi din nou sosul de roşii să fiarbă la foc mic, ca să se îngroaşe şi adăugaţi cel puţin 10 frunze mari de busuioc, sare şi piper măcinat mare.
Spălaţi vinetele pentru a elimina excesul de sare, apoi uscaţi-le cu mare grijă.
Tăvăliţi-le puţin prin făină şi prăjiţi-le în uleiul fierbinte. Lăsaţi-le să se usuce pe
hârtie de pergament.
Fierbeţi pastele pennette striate în apă clocotită cu sare şi, între timp, adăugaţi Ricotta Galbani în sosul de roşii, după ce aţi stins focul.
Când pastele sunt gata, amestecaţi-le cu roşiile şi cu Ricotta Galbani, puneţi-le în farfurii şi serviţi după ce ornaţi cu vinetele prăjite.