Rețetă

Paste cu sos alb de vinete

Paste cu sos alb de vinete - Galbani
Mod de preparare

Opăriţi busuiocul câteva secunde într-o cratiţă plină cu apă clocotită în care aţi pus puţină sare. Scurgeţi busuiocul, uscaţi-l și mixaţi-l în blender pentru a obţine un sos omogen.

Curăţaţi vinetele, decojiți-le şi tăiaţi-le în bucăţi destul de mari, apoi puneţi-le într-o cratiţă plină cu apă clocotită în care aţi pus puţină sare şi lăsaţi-le să fiarbă până se înmoaie. Scurgeţi-le şi mixaţi-le în blender cu sare şi piper, pentru a obţine un sos mai gros.

Fierbeţi pastele într-o cratiţă plină cu apă clocotită în care aţi pus puţină sare.

Între timp, puneţi sosul de vinete într-o tigaie, condimentaţi cu sare şi piper după gust, adăugaţi puţin din sosul de busuioc pregătit înainte, amestecaţi şi fierbeţi la foc potrivit.

Scurgeţi pastele fierte pe jumătate şi puneţi-le imediat în tigaia cu sos, prăjiţi-le şi adăugaţi jumătate din Gran Gusto Galbani răzuit şi uleiul rămas. Amestecaţi din nou pastele, puneţi-le în farfurii cu restul de Gran Gusto Galbani și cu sosul de busuioc rămas și serviți imediat.