Rețetă

Gnocchi cu speck şi Gorgonzola D.O.P. Galbani

Gnocchi cu speck şi Gorgonzola D.O.P. Galbani - Galbani
Mod de preparare

Fierbeţi cartofii, curăţaţi-i şi zdrobiţi-i când sunt calzi.

Puneţi-i într-un vas şi adăugaţi ouăle, cimbrul tocat, 70 g de Gorgonzola D.O.P. Galbani, speck, condimentaţi cu sare şi piper după gust şi amestecaţi. Adăugaţi făină şi frământaţi pentru a obţine un amestec moale. Formaţi rulouri mai mari, și apoi împărţiţi-le în găluște.

Puneţi apa la fiert, adăugaţi sare, lăsaţi gnocchi să fiarbă, iar atunci când plutesc scoateți-i cu o spumieră.

Puneţi gnocchi într-un vas de Yena, adăugaţi Gorgonzola D.O.P. Galbani rămasă, tăiată cubuleţe, câteva bucăți mici de unt, presăraţi Parmigiano Reggiano D.O.P. și gorgonzola şi lăsați câteva minute la cuptor, până când se rumenește deasupra.