Rețetă

Escalop pane bolognez

Escalop pane bolognez - Galbani
Mod de preparare

Bateţi uşor feliile de mușchi de vită cu un ciocan pentru carne, pentru a le face egale. Tăvăliţi-le mai întâi prin oul bătut şi apoi prin pesmet.

Încingeţi untul într-o tigaie mare şi prăjiţi puţin carnea, cinci sau şase minute pe fiecare parte, până când se rumeneşte frumos.

Când aţi terminat de prăjit, scurgeţi feliile de carne, puneţi-le într-un vas de Yena
şi acoperiţi-le pe fiecare cu o felie de prosciutto crudo şi cu Parmigiano Reggiano
D.O.P. Galbani răzuit. Coaceţi în cuptor la 200°C timp de cinci minute, până când parmezanul se topeşte şi formează un strat alb.

Stingeți focul şi întindeţi pe fiecare escalop o lingură de sos de roşii aromatizat
cu busuioc. Nu puneţi sare, şunca şi parmezanul sunt suficiente pentru a da gust
cărnii.