Clătite cu gorgonzola, mere și nuci
Într-un castron, bateți ouăle cu o furculiță. Adăugați sare, făină și lapte câte puțin.
Topiți un cub de unt și adăugați-l în compoziție. Se amestecă cu atenție și se lasă să se odihnească timp de aproximativ o jumătate de oră.
Ulterior, încălziți o tigaie antiaderentă, ungeți-o cu puțin unt și turnați un polonic de amestec: mișcați tigaia rapid în toate direcțiile pentru a întinde amestecul uniform și a forma o foaie subțire. Lăsați clătita câteva minute pe fiecare parte, apoi păstrați la cald și repetați procesul.
Spălați mărul, scoateți miezul și tăiați-l în felii foarte subțiri.
Întindeți puțină Gorgonzola D.O.P Galbani pe fiecare clătită, puneți câteva felii de măr și nuci tocate grosier, după gust. Îndoiți în jumătate și din nou în jumătate.
Serviți preparatul cald.